תוצאות ספירת זרע אודה לחווד

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

10/08/2020 | 22:41 | מאת: שאלה

שלום, בן 31 ביצעתי ספירת זרע בעקבות תקופה ארוכה של דם בזרע עד לאחרונה (הפסיק לפני כשבועיים). אציין כי בבדיקות למחלות מין הכל שלילי. תוצאות הספירה: ימי הימנעות 3.5 ימים מראה נורמאלי ; צמיגות נורמאלית. PH 7.8 נפח 1 מ"ל ריכוז תאי זרע 47 מיליון למ"ל סה"כ ספירה 47 מיליון תנועתיות 53 אחוז סוג תנועה (ערך תקיח מוגדר מעל 32 אחוז פרוגרסיב) שלי 49 אחוז חיוניות התוצאה שלי להבנתי מעל 60 אחוז (הסימן קטן של המשולש לכיוון ה60 והסימן גדול מכוון למילה חיוניות). מורפולוגיה "לפי קריטריונים מחמירים": 3 אחוז נורמאלי 1 אחוז גבולי (גבולי מוגדר על ידי המעבדה כתאים שחורגים במעט מהנורמה ולפי קריטריונים פחות מחמירים הינם תקינים). 96 אחוז פגמים בראש 20 אחוז פגמים בצוואר 14 אחוז פגמים בזנב WBC נצפו 3 מיליון למ"ל תאים עגולים, רובם נראים כלויקוציטים. אודה לחוות דעתך בנדון? אני בקרוב אמור לבצע תרבית זרע וmri ערמונית.

10/08/2020 | 23:04 | מאת: שאלה

אשמח כמובן לקבל גם את חוות דעתך לעניין אפשרות להכנס להיריון מיחסי מין ספונטאניים לפי התוצאות הנ"ל

בדיקת הזרע בגבול התקין,נראה שמדובר בדלקת באברי הרביה המריכה בירור וטיפול ,המלצתי לפנות לבדיקה אצל אורולוג

ראה תשובתי להלן

כאמור בדיקת הזרע בגבול התקין הבירור ששאתה מבצע חיוני כדי לטפל בך בבעיה הדלקתית באברי הרביה

11/08/2020 | 16:45 | מאת: שאלה

תודה רבה. בת זוגתי רוצה להכנס להיריון בקרוב? האם אפשר לנסות או שכדאי לחכות אחרי שתטופל הדלקת? אם היא תכנס להיריון לפני שתטופל הדלקת אצלי האם זה מסוכן בשבילה או בשביל העובר?

11/08/2020 | 17:54 | מאת: שאלה

הכוונה גם מבחינה זו שהמורפולוגיה גבולית. 96 אחוז עם דפקטים בראש

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע