בקשה לפענוח בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

02/01/2020 | 15:36 | מאת: דנה

שלום רב, בן זוגי ואני מנסים להכנס להריון. עברתי את כל הבדיקות הנחוצות טרם כניסה להריון והכל יצא תקין. בן זוגי לוקח מעל 20 שנה פרופסיה (לשמירה על השיער) וקולכיצין (מאחר וסובל מ-fmf - קדחת ים תיכונית), שתי תרופות שעלולות להשפיע על הפוריות. לפיכך ביצע בן זוגי בדיקת זרע, אשר תוצאותיה ברף התחתון -להלן התוצאות: - ימי הימנעות - 3 מראה - normal צמיגות - high ph-7.6 נפח - 2.5 ריכוז תאי זרע - 62 סה"כ - 155 תנועתיות - 52 סוג תנועה - 48 חיוניות - 60< **מורפולוגיה** נורמלי - 5 גבולי - / פגמים בראש - 95 פגמים צוואר - 33 פגמים בזנב - 4 תאים צעירים - הרובריקה נותרה ריקה לויקוציטים - הרובריקה נותרה ריקה בהערות נכתב : בדגימה המקורית נצפו 5 מיליון למ"ל תאים עגולים. מבקשת לדעת: 1.האם על מנת להגביר את סיכויי הכניסה להריון עליו להפסיק לקחת פרופסיה וקולכיצין? 2. ברור לי שהתשובה לשאלה זו הינה איניווידואלית, אך לאור ניסיונך, כמה זמן בממוצע לוקח לגוף להתנקות מהשפעת הפרופסיה, וכמה זמן לוקח להתנקות מהשפעת הקולכיצין ? 3. האם יתכן שנגרם לזרע נזק בלתי הפיך והפסקת נטילת התרופות לא תשפר את מצב הזרע ? 4. מהם סיכויי הכניסה להריון במצב הנוכחי, בהתחשב בתוצאות הבדיקות שלו ובכך שאני כבר בת 36. בתודה מראש.

יש חהפסיק את נטילת בפרופסיה לאלתר,ובמידת האפשר את הכולכיצין,לתת תוספות של ויטמין E וויטמין C,לבצע בדיקת החוספרם לבדוק את איכות ה-DNA של הזרע

03/01/2020 | 16:48 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד על תשובתך. אם כך, האם נכון לומר שעל פי התוצאות, כניסה ספונטנית להריון אינה אפשרית או בעלת סיכוי נמוך ?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע