חומצה פולית "סינטטית"

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

02/03/2013 | 07:45 | מאת: גילי

1.הבנתי שחומצה פולית "סינטטית" צריכה להפוך לכזו שהגוף "מכיר" ע"י הכבד, מה שגורם להיחלשות המערכת החיסונית שבגוף. - האם זה נכון, ואיזו חומצה פולית "טיבעית" קיימת, כזו שהכבד לא צריך ל"התאים" אותה לגוף...?(איפה משיגים)? 2. האם היחלשות מערכת החיסון בגוף פוגעת באפשרות לקליטת עובר ברחם (הריון)? תודה

חומצה פולית היא למעשה ויטמין מקבוצת ויטמיני B, שמסייע להתפתחות תקינה של תאים בגוף. היא מגיעה לגוף בשתי צורות: פולייט (Folate): הגרסה הטבעית של ויטמין B9 שנמצאת במספר מצומצם של מזונות חומצה פולית: הגרסה הסינטטית של ויטמין B9 שנמצאת בתוספי תזונה כיום מהווה החומצה הפולית תוסף תזונה חיוני והכרחי לאוכלוסיות רבות ובמיוחד לנשים בהריון וכאלו הרוצות להרות. לחומצה הפולית יכולות בהפחתת מקרי מוות כתוצאה מהתקפי לב ובמניעת מומים מולדים.. הן חומצה פולית והן ויטמין B12 חיוניים ליצירת DNA ו- RNA, ליצירת כדוריות דם אדומות ולשד עצמות כמו כן משמש ליצירת חומר בשם חומצה פולינית (Folinic acid), המהווה בסיס למספר תרופות כימיות נגד סרטן, סוגי אנטיביוטיקה שונים ותרופות למחלות אוטו-אימוניות. משמש להורדת רמות ההומוציסטאין (Homocysteine) בדם, בשילוב עם ויטמיני B6 ו- B12. רמות גבוהות של חומצת האמינו הזו עלולות לגרום למחלות לב וכלי דם, הפרעות בקרישה חומצה פולית חיונית לשימור וייצור תאים, למניעת אנמיה ולייצור תקין של תאי דם אדומים. נחוצה לשמירה על ה DNA מפני שינויים גנטיים ומוטציות. בנוסף, חיונית להתפתחות תקינה של התא ומניעת פגמים מולדים אצל עוברים, בעיקר במוח, עמוד השדרה ובגולגולת לכן גילי שתי ההנחות בשאלתך אינן נכונות

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע