תוצאות ספירת זרע - פענוח תוצאות ספירת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/08/2018 | 12:32 | מאת: TALI

שלום, רציתי לדעת לגבי תוצאות ספירת זרע ותוצאה של השבחה. אני בן 40, בת הזוג שלי בת 30,כל הבדיקות שלה תקינות. מנסים להרות כחצי שנה. האם יש סיכוי עם התוצאות להריון טבעי? נפח: 4 מ"ל ריכוז:12X10 - 12 כפול 10 בחזקת 6 בתנועה: 3X10 3 כפול 10 בחזקת 6 (25%) סוג תנועה: בעיקר IV III התנזלות: חלקית לאחר 40 דק' צבע: לבנבן PH:8 לויקוציטים: מעטים בבדיקה מורפולוגית לא נצפו תאי זרע בעלי ראש,צואר וזנב תקינים. פתולוגיות ראש תא הזרע: 80% פתולוגיות MIDPIECE : 18% פתולוגיות זנב: 2% סיכום: ריכוז תאי הזרע: נמוך מהנורמה של WHO שיעור התנועתיות: נמוך מהנורמה של WHO ערכי המורפולוגיה של תאי הזרע התקינים: לא נמצאו תאי זרע בעלי ראש,צואר וזנב תקינים. תוצאות השבחת זרע: (עשינו הזרעה אחת שלא צלחה) דגימת הזרע אחרי הטיפול - TOTAL MOTILE SPERM - 6.46

למרבה הצער נתוני הזרע מצביעים על הפרעה בכל המדדים החשובים של הזרע ולכן הסיכוי חהיריון ספונטני הינם קלושים

07/10/2018 | 22:17 | מאת: TALI

תודה על התשובה. שתי שאלות נוספות... 1. הבנתי שהזרע מתחדש כל 3 חודשים. האם עם שינוי באורח החיים (תזונה,ספורט) יכול להיות שינוי מהותי בתוצאות. 2. האם ב IVF עם השבחת זרע כמובן התוצאות יכולות להשתנות דרמטית?כלומר, יש סיכוי להריון תקין על אף המורפולוגיה?

בדיקת הזרע לוקה בכל המדדים מחייבת בירור וטיפול

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע