חסרים בכרומוזום y - חיפוש זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

21/08/2018 | 10:24 | מאת: מוטי

לאחר תוצאות אפסיות (או כמעט-כמעט אפסיות) של בדיקת זרע, נשלחנו לבדיקה גנטית, ותוצאותיה חריגות ולא פשוטות. ברצף AZFa - הכל בסדר (לא נשא). ברצף AZFb - חסר sy127 ו-sy134. ברצף AZFc - חסר sy254 ו-sy255. המליצו לנו על חיפוש ארוך של זרע במעבדה, אבל האם יש בכלל סיכוי?... אנא היו לנו לעיניים...

סירכוז מהיר וחיפוש קפדני עשויים בהחלט להועיל,לפני ביצוע שאיבת זרע או ביופסיה של האשך

23/08/2018 | 09:39 | מאת: מוטי

תודה-תודה-תודה. שאלה נוספת: יש כל מיני המלצות של רפואה משלימה, כמו נטילת אבץ, סלניום, בי-12, חומצות אמינו שונות, אומגה 3 עם רמה גבוהה של DHA ועוד. כמו"כ התנזרות מאלכוהול, מיעוט קיצוני בקפה, שתיית הרבה מים, הליכה יומיומית וכו'. האם היית ממליץ להשקיע 3 חודשים בחיזוק הזרע בשיטת רפואה משלימה, ורק אז לגשת לחיפוש? אם הייתי יכול, הייתי גם שואל על המלצתך למעבדה ספציפית שאתה יודע שהם עושים את המקסימום ומצויידים בכישורים המקסימליים...

מאחר ומדובר ברקע גנטי,לא יהיה כל ערך מוסף בשימוש בתכשירים השונים האלו שממילא תועלתן בספק

30/08/2018 | 11:05 | מאת: מוטי

במקרה כזה, האם יש משמעות להקפאת תאים בודדים?

בהחלט יש מקום לחיפוש שהוצע ומעבר לזאת פרוצדורת Tess/year לשאיבת זרע מהאשך

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע