מיעוט תאי ובדיקות לא תקינות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

29/06/2018 | 02:14 | מאת: אלירן

שלום רב אחרי ניסיונות כושלים להרוץ נשלחתי לבצע 2 בדיקות זרע שחזרו לא תקינות. משם עברתי בירור מלא ולהלן התוצאות. ניתוח בקע שעברתי בגיל שנה (ממצאי ניתוח שק בלתי שביר בצד ימין ללא תוכן. תיאור הניתוח: חתך רוחבי בעור מעל למפשעה ימין פתיחת פסיה עש סקרפה. פיתוח פסיה של שריר הלכסון חיצוני וזיהוי של הטבעת החיצוני. הרמת חבל הזרע,הפרדת שריר הקרמסטרי. הפרדה ופיתוח של שק השבר מחבל הזרע גבוה. קשירת שק השבר גבוה עם משי 3-0 פעמים. כריתת שארית השק. נמצא שק הידורלציה שנפתח. המוסטזיס, העברת האשך למקומו תפרי דיקסון 4-0 בתת עור ותפרים אינטהרדרמי עם דקסון 4-0 וסטריסטריפ בעור. בדיקת us אשכים שביצעתי לא מזמן : הבדיקה בוצעה בשכיבה ועמידה אשך שמאל-בגודל 24*17*39 מרקם אחיד. האפידידימיס תקין. אין עדות להידורצלה. הודגם וירקולציה קוטר ורידי מקסי 2.7 מ'מ, ללא סימני ריפלוקס בזמן ולסלוה. הודגמה זרימת דם תקינה באשך. לא הודגם גוש מוגדר או תהליך תופס מקום. אשך ימין- בגודל 20*17*40 מרקם אחיד. האפידידימיס תקין. אין עדות להידורצלה . אין עדות לוירוקצלה. הודגמה זרימת דם תקינה באשך. לא הודגם גוש מוגדר או תהליך תופס מקום. בדיקות דם hepatitis bs ag-negativ Hepatitis c ab-negativ Treponema pallid ab-negativ Cmv lgg-negativ Cmv lgm- negativ Hiv-negativ דם הורמונים Estradiol e2-77 Tsh-2.77 Lh-3.20 Fsh-8.80 Prolactin-150.5 Testosterone total-14.70 בדיקת זרע שביצעתי בתאריך 31.5.18 צבע- צהבהב. צמיגות- adnormal Ph-7.4 נפח-4.5 מ'ל ריכוז- 0.6 תנועה-17% פרוגרסיבית הערה. מקומית 17 ללא תנועה 83% ליקויציטים 10.6×0 אגלוטינציה-שלישית Totalmotile count 0.45 בהערות רשום- רק לאחר סרכוז והסתכלות בטיפות על סלייד נצפו תאי זרע בודדים. נספרו 10 תאי זרע 6 ללא תנועה. 3 בתנועה מקומית. בתנועה ברוגרסיבית 1. כמו כן בדגימה המקורית 0.25 מ"ל ג'ל. בדיקה שניה שבוצעה באסף הרופא. מראה כללי-N נפח זירמה-ml 5 ריכוז תאי זרע במליונים- 0.4 סך הכל תאי זרע במליונים-2 תנועתיות-0 חיוניות- יש משטח חומציות-7.9-ph צמיגות + הערות- במשטח נטיבי נצפו 10% תאי זרע בתנועה חלשה. לא ניתן לבצע ב. מורפולגיה. אז ככה פרופ אני יודע שהבדיקות לא תקינות כלל וכלל. השאלה שלי האם ההבדל גרוע ממש בין הבדיקה הראשונה לשניה?! מה הסיכויים לחוות הורות ביולוגית עם תוצךאות כאלו ? האם יכול להיות קשר בין הניתוח שעברתי בגיל שנה לתוצאות ? ומה ניתן לעשות ומה היית ממליץ לי מנסיונך ? אני במצב נואש תודה מראש וסליחה על האורך

בראש ובראשונה להקפיא מספר מנות זרע לשימור פוריות עתידית,לפנות לאלתר עם בת זוגתך לטיפול הפריה חוץ גופית,אינני סבור שמצבך קשור לעצם הניתוח שעברת בגיל שנה.סיכוייך טובים להביא ילד באמצעות טכנולוגית העזר של הרביה באמצעות IVF. אגב ראוי שתבצע בדיקה גנטית ל-Y-delition

29/06/2018 | 11:05 | מאת: אלירן

תודה רבה על התשובה המהירה. אשמח לקבל פרטים לגבי הקפאה עליות ואיפה ניתן להקפיא ?

ניתן למצוא רשימת בנקי זרע פרטיים ובבתי חולים ציבוריים,ממליץ לבצע במחלקה הייעודית שתבוצע בעתיד ההפריה החוץ גופית

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע