פענוח תרבית זרע עזרה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

06/11/2017 | 12:57 | מאת: השואלת

לאחר מציאת לקוציטים בבדיקת הלוספארם נשלחנו לתרבית כחלק מבירור לפוריון לאחר שאני עשיתי את כל הבדיקות הוחלט חבדוק את בעלי ובדיקת הוספרם נמצאה מאה אחוז לא תקינה. אשמח לעזרה בפענוח

הלוספרם בודקת את מבנה ה- DNA (הכרומטין) של תא הזרע וקובעת את שיעור השברים בו (DFI - DNA FRAGMENTATIN INDEX). הבדיקה יכולה להראות ליקויים שיסבירו את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה. פגמים במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA ועל ידי כך להעברה לא תקינה או מדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, וכתוצאה מכך ליצירת עוברים פגומים בעלי איכות מורפולוגית ירודה, שיעור הריונות נמוך, שיעור השתרשות נמוך ושיעור הפלות גבוה. המסקנה היא, שחשיבות ה- DNA של הזרע היא מכרעת בטיפולי הפריה חוץ גופית. איתור וטיפול מתאים בבעיה יאפשר לגברים עקרים רבים להפוך לאבות ויפחית את הסיכון להעברת מוטציות גנטיות לדור הבא.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע