האם השרירן מפריע להשרשה?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

10/08/2012 | 00:10 | מאת: שיר

בא.ס תלת מימדי שנעשה כדי להעריך האם שרירן בקיר אחורי מפריע להשרשה נכתב ש"נצפה שרירן בדופן אחורי הדוחק את חלל הרחם מעט קדימה, מימדי השרירן 20*22*28 מ"מ. מרחק השרירן מהסורוזה בדופן האחורי 6 מ"מ." הבדיקה נעשתה יומיים אחרי ביוץ כשהרירית היתה 9 מ"מ. גילי 38 (היסטרוסקופיה וצילום רחם תקינים) השאלות שלי: 1.האם כדאי להסירה בניתוח? (אם כן או לא, בבקשה הסבירו למה). 2. האם הרירית עשויה עוד לגדול כך שהשרירן ידחוק את חלל הרחם יותר ויפריע להשרשה באופן משמעותי וודאי?

שלום שיר קיומו של שרירן ברחם גם אם הוא לא מעוות את חלל הרחם יכול להפריע להשתרשות ולהשגת הריון,הפתוגינזה של הפגיעה בהשתרשות נובעת משינויים בכלי הדם בסביבת השרירן הפוגעים בהתפתחות התקינה של רירית הרחם ,התכווצויות מוגברות של הרחם עקב קיומו של השרירן, הקשורים גם בהפרעה להשתרשות ,וגם למה שנקרא post implantation failure ,בנוסף קיומו של השרירן פוגע גם בביטוי הגנטי של הליכים פסיולוגים המתרחשים ברירית הרחם לקראת ההשתרשות. ללא ספק שבמצבים בהם קיים עיוות של חלל הרחם(שרירן תת רירי)לעומת מצבים בהם לא קיים עיוות של חלל הרחם(שרירן תןך שרירי) הפגיעה במקרה הראשון חמורה יותר . מאמר חשוב שסקר את הסיפרות במשך עשרות שנים הגיע למסקנה שבכל מצב ישנה פגיעה בהשתרשות ,וישנה ירידה בשיעורי ההריון המושגים בטיפולי פוריות או בהפריה חוץ גופית. השיקול באם לבצע ניתוח חייב לקחת בחשבון משתנים רבים של סיכון, תועלת,גיל, משך אי פריון ,היסטוריה גניקולוגית ומיילדותית,וגודל השרירן. אני גורס כמו פרופ' משיח שרק לאור הנתונים המצויים ביידי הרופא המטפל ,הוא חייב להמליץ לך על אופן הטיפול הרצוי במקרה שלך. אני מביא לידיעתך את המאמר המסכם הרחב שפורסם בעיתון המדעי "פוריות האדם" של האגודה האירופאית לפוריות בשנת 2010 Hum Reprod. 2010 Feb;25(2):418-29. Epub 2009 Nov 12. The effect of intramural fibroids without uterine cavity involvement on the outcome of IVF treatment: a systematic review and meta-analysis. Sunkara SK, Khairy M, El-Toukhy T, Khalaf Y, Coomarasamy A. Source Assisted Conception Unit, Guy's and St Thomas' Hospitals NHS Foundation Trust, 11th Floor, Tower Wing, Guy's Hospital Great Maze Pond, London SE1 9RT, UK. [email protected] Abstract BACKGROUND: The influence of fibroids on fertility is poorly understood. Submucosal and intramural fibroids that distort the endometrial cavity have been associated with decreased pregnancy rates (PRs) following IVF treatment. However, there is uncertainty about the effect of intramural fibroids that do not distort the endometrial cavity on IVF outcomes. METHODS: We conducted a systematic review and meta-analysis of studies to evaluate the association between non-cavity-distorting intramural fibroids and IVF outcome. Searches were conducted on MEDLINE, EMBASE, Cochrane Library and Web of Science. Study selection and data extraction were conducted independently by two reviewers. The Newcastle-Ottawa Quality Assessment Scales were used for quality assessment. Meta-analysis was performed if appropriate. RESULTS: We identified 19 observational studies comprising 6087 IVF cycles. Meta-analysis of these studies showed a significant decrease in the live birth (RR = 0.79, 95% CI: 0.70-0.88, P < 0.0001) and clinical PRs (RR = 0.85, 95% CI: 0.77-0.94, P = 0.002) in women with non-cavity-distorting intramural fibroids compared with those without fibroids, following IVF treatment. CONCLUSION: The presence of non-cavity-distorting intramural fibroids is associated with adverse pregnancy outcomes in women undergoing IVF treatment

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע