פריון הגבר וריקוצל וספירה נמוכה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

05/01/2017 | 22:13 | מאת: שרה

שלום, בעלי ואני מנסים להיכנס להריון כשנה פלוס אך ללא הצלחה. יש לנו ילדה בת שנתיים מהריון ספונטני (אני בעלת שחלות פולציסטיות רק לקחתי איקקלומין) בזמנו ספירת זרע תקינה וטובה. כיום, ספירת זרע נמוכה מאד כמות 2 מליון מ"ל, תנועתיות 40% ו ומורפולוגיה תאים בודדים תקינים אם בכלל. וריקוצל באשך שמאל ולמעלה ממליון תאי דם לבנים. בתרבית זרע התשובה תאים בודדים. עברנו ivf 1 ללא הצלחה. אשמח לדעת האם תרבית הזרע מעידה על זיהום או תקינה והמלצות מה צריך לעשות.

המלצתי היא בכל מקרה לבצע את ניתוח הוריקוצל ,כדי לעצור את הידרדרות הזרע בעתיד ואולי לשפר אותו,באשר לזיהום בנוזל הזרע,למרות שלא נמצאה עדות בקטריולוגית לקיומם של חיידקים בזרע, נוחתות של כדוריות לבנות בנוזל יכולה להצביע על מצב דלקתי המצדיק טיפול אנטיביוטי לפרק זמן ארוך

08/01/2017 | 11:50 | מאת: שיר

תודה על המענה המהיר. בנוסף הגיע תשובה מהתרבית "צמחה פלורה של עור" אשמח לדעת למה הכוונה יחד עם התשובה של תאים בודדים

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע