בבקשה מענה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

04/01/2016 | 20:09 | מאת: אלונה

שלום בעקבות דלקת חניכיים ממנה סבלתי מומחה חניכיים המליץ לסגור נקודת מגע בשיניים 47 ו 48 ובין שיניים טוחנות נוספות. הרופ המטפל שלי סגר את נק' המגע בין שתי השיניים האלו ע"י הוצאת השחזור הקיים בשן הבינה והחלפתו בחדש. לאחר יומיים החלו כאבי תופת באזור שן הבינה עד כדי כך שלא יכלתי לתפקד באופן שגרתי. חזרתי אל הרופא ובצילום הוא ראה שהשחזור החדש התקרב לשורש של השן בינה ואמר שצריך לעשות עכשיו טיפול שורש או לעקור את שן הבינה. כמובן שכעסתי על מה שקרה כי השן הזו לא עשתה עד כה בעיות ורק בעקבות זאת שהוא נגע בה החלה הבעיה. הוא ביקש שאחליט אם לעקור את השן או לבצע ט.שורש והבנתי שהוא נוטה לעקירה. רציתי לברר האם יש דרך אחרת לסגור נקודות מגע או שחייבים לעשות שחזור חדש וגם למה הוא בחר דווקא לחדש את השחזור בשן הבינה ולא בשן הסמוכה לה. מה לדעתך עדיף לעשות במקרה שלי והאם יש מקום לבוא אל הרופא בתלונות עקב מה שקרה. תודה

לאלונה שלום רב, סגירת נקודות מגע נעשית ע"י ביצוע שחזורים בין השיניים כאשר העדיפות היא לביצוע שחזור בשן שבה קיים שחזור ישן. מטרת הפורום אינה לתת חוות דעת לגבי סבירות טיפול זה או אחר. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים