תיקונים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

12/12/2015 | 23:00 | מאת: ספיר

אני חושבת לעשות תיקונים בשיניים משחיקות וגם שןמנפילה שרואים את ההבדל בגודל וגם רווחים . 1.נרא לך שבכל הדברים יבפיק תיקון בעזרת חומר מורכב או יכול להיות שמהשבירה שלפני מספיק שנים יצטרכו ממש ציפוי/השלמה? 2.מאיזה חומר וסוג יש סדים ולאחרונה אציין שהשחיקה יותר חזקה העירה כמה פעמים מהשינה ופעם אחץ קמתי כאבים חזקים בלסת שנמשכו מספר ימים שבהתחלחה ממש כאב חזק ובאיזה לסת?

לספיר שלום רב, 1. לא ניתן לתת מענה לשאלות ספציפיות למקרה שלך. זה דורש בדיקה קלינית ע"י רופא שיניים. 2. יש כמה סוגים של סדי לילה, הנפוצים הם מחומר רך או מחומר קשה, המכסים את כל קשת השינים בלסת אחת, עליונה או תחתונה, בהתאם למצב הקליני ולפי שיקול הרופא. בברכה, ד"ר אביטל מתן

18/12/2015 | 21:23 | מאת: ספיר

שאלה אחרונה בקשר לנושא. היית ממליץ לעשות תיקונים בכל מקרה אם הדבר לא עושה סיבוך גדול ברור שבפגישה הבאה אדבר ואבדוק את העניין עם הרופאה לעומק אבל לדעתך אם ראית מצב שהכל אפשרי ולא טיפול מסובך מדי ואפשרי היית ממליץ לתקו את השברים שנעשו מהשחיקות ושאלה שנייה יכול להיות שהשחיקה מתחילה להחמיר כי הרבה פעמים מתעוררת בלילה מהתעוררות מהשחיקה וגם בבוקר כאב קל שלא היה ופעם היתה שליקה כבר חזקה שהיו כאבים חזקים שנמשכו כמה ימים ועוד פעם שנמשך יום האם זה אומר שהשחיקה מתחילה עוצמה בהרבה יותר או שבגלל שיש שיניים חלקם עם שחיקה הרגישות שלי יותר גבוהה?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים