הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

08/07/2015 | 10:09 | מאת: רונית

ד"ר אביטל שלום רב, האם עושים ניתוח הארכת כותרת בשיניים עם סתימה בלבד שאין כוונה לעשות בהן טיפול שורש, מבנה ו/או כתר? אם כן, מדוע לעשות הארכת כותרת בשן שיש בה סתימה בלבד ואין תכנון לכתר? האם עושים ניתוחי חניכיים באזור שבו עושים השתלות עצם ושתלים ( אזור של מספר שתלים רצופים)? אם כן אלו ניתוחים ולאיזו מטרה? תודה רבה

08/07/2015 | 11:05 | מאת: רונית

שלום, רציתי רק להבהיר בקשר לשאלה של הארכת כותרת. מדובר בשן עם סתימה ישנה וטובה ואין תכנון להחליף את הסתימה או לשים כתר או לבצע טיפול שורש, מבנה וכתר. האם יש סיבה לבצע הארכת כותרת בשן כזו ומדוע? תודה רבה

לרונית שלום רב, לפי תאורך את המקרה לא ברורה הסיבה להמלצה לביצוע הארכת כותרת. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים