בעיית סתימה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

13/05/2015 | 18:33 | מאת: ימית

אחרי כאבים שיש לי בשן עם סתימה כאבים חזקים אחרי ניקוי וצחצוח , כאבים ספונטניים וכאבים לחום וקור , שלחו אותי למומחה לשורש שראה שבאמת יש כאב ורגישות לקור כמו שאמרתי רוצה שינסו להוציא לי את הסתימה ולשים סתימה זמנית בינתיים , נראה לכם שזה עוד מצב לפי התיאור שאפשר להציל את השן או שזה נראה כמו מקרה שבכל מקרה אגיע לטיפול שורש?

לימית שלום רב, במקרה שתארת, לא ניתן לתת אבחנה והתווית תכנית טיפול ללא בדיקה קלינית. באם אינך מקבלת את דעת הגורם המקצועי המטפל בך, פני ל"דעה שנייה". בברכה, ד"ר אביטל מתן

14/05/2015 | 20:12 | מאת: ימית

היום שוב הלכתי כי ממש כאבים חזקים , אבל לרופאה אחרת לשורש ובאמת התעקשו שכדאי לנסות את זה וראו שכואב , אבל גם ראו חור קטן בצילום שעד כה פספסו אז אני אנסה בכל זאת אולי אנסה להציל וגם אמרו אם לא יילך ברגע שאת לא יכולה קובעים לך במהירות טיפול שורש , אז ניתן צ'אנס ומקווה שיצליח למרות הכאבים החזקים , אבל כמו שאמרו טיפול שורש תמיד אפשר וכדאי לנסות להציל את השן אם עוד אפשר , אנסה ואקווה לטוב , אבל שאלה אחת מה ההבדל בין סתימה זמנית לרגילה בשמירה ובסכנות שיש לסתימה כזאת וגם תוך כמה זמן באמת אמורים לחוש או לחוש בהבדל כדי לדעת בוודאות אם יש שינוי בכאבים או לא?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים