מתי הלשון מתרגלת לשתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

03/09/2011 | 13:14 | מאת: בר אור זהבה

בצעו לי 4שתלים בלסת תחתונה שלשון כל הזמן נוגעת בשתלים וזה גם מפריע לדיבור לפעמים כמה זמן זה יקח עד שהלשון תתרגל

לזהבה שלום, לא ברור משאלתך באם בוצע שיקום על גבי השתלים ולכן אענה עקרונית: התופעה בה נדרש זמן להתרגל לשיקום על גבי שתלים, לרבות מגע עם הלשון ואפילו שיבושי דיבור, הינה נפוצה. הזמן הנדרש על שהשיקום יהפוך לחלק בלתי נפרד מהפה הינו שונה מאדם לאדם ולפעמים אורך מס' חודשים ובמקרים נדירים אפילו יותר. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים