ספיגת עצם מהירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

30/08/2011 | 11:08 | מאת: מבולבלת

לפני כשנה וחצי עברתי טיפול שורש בשן עם 3 תעלות. בחצי השנה האחרונה היו לי כאבים מתחת לשן, שהלכו והתחזקו, ובחודשיים האחרונים הפכו לקבועים. כשביקרתי אצל הרופא (ושניים נוספים) נאמר לי שבתקופה הקצה הזו רוב העצם מתחת לשן נספגה, ועלי לבצע עקירה של השן והשתלת עצם. האם סביר שתתרחש ספיגת עצם בתקופה כה קצרה? האם יש סיכוי שהספיגה נגרמה כתוצאה מטיפול לקוי בעת ביצוע טיפול השורש המקורי?

שלום רב, ספיגת עצם מהירה נובעת מתהליך דלקתי. יתכן כי דלקת חריפה תגרום לאבדן עצם ואפילו נרחב. איכות לקוייה של טיפול יכולה לגרום להתלקחות אך דלקת ואפילו חריפה, יתכן ותקרה, לצערינו, גם אם הטיפול עומד בכל קריטריון איכותי. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים