שתלים בלסת תחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

29/08/2011 | 11:27 | מאת: מני

אני אמור להתחיל תהליך של שיקום הפה. תותבת מלאה בלסת עליונה ותותבת מלאה בלסת תחתונה הנתמכת על שני שתלים. שאלתי , האם שני שתלים בלסת תחתונה מספיקים ואם נדרשים 4 שתלים האם אין קושי בהוצאה והכנסה יומיומית של הפלטה.

למני שלום, בד"כ, שני שתלים מספיקים לצורך עיגון תותבת תחתונה. זה כמובן תלוי בכוחות הלעיסה ובסוג הטכני של המצמדים שיעשה בהם שימוש. יש לדעת כי במקרה כשל אחד השתלים, רצוי לא להשתמש במחבר הנותר ולפיכך התהליך כולו נכשל. מסיבות אלו יש המעדיפים לבצע 3-4 שתלים לצורך עיגון התותבת. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים