גוש בחיך העליון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

14/08/2011 | 17:41 | מאת: הילה

לפני כשבוע גיליתי שהופיע בחיך העליון שלי גוש גרמי ולא קטן. רופא המשפחה הפנה אותי למומחה פה ולסת להמשך בירור. האם תתכן גדילת עצם באיזור זה באמצע החיים? היות והגוש לא היה קיים בעבר.. האם התופעה מוכרת או ידועות לך סיבות להופעת גוש שכזה באיזור החיך? תודה רבה

14/08/2011 | 21:31 | מאת: ד?ר אביטל מתן

להילה שלום, להילה שלום, בליטות גרמיות (ממקור של עצם) יכולות להופיע בחלל הפה , זו תופעה מוכרת. אם אכן מדובר בבליטה ממקור גרמי-זו יכלה להופיע עקב קרוי מקומי או כתגובה ריפויית כמו לאחר עקירה, למשל. בכל מקרה, אני מציע כי תקבלי את עצת רופא המשפחה ותתייעצי עם מומחה בכירורגיה פה ולסת ע?מ לאבחן זאת. בברכה, ד?ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים