סתימת קיר-ציפוי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

09/08/2011 | 11:39 | מאת: דודו

יש לי גשר שעל אחד מהשיניים הותקן קיר-סתימה לבן (מתחתיו זה זהב)וסתימת הקיר נפלה לי,,,ברצוני לציין שהפעם סתימה זו היתה טובה ונוחה והחזיקה מעמד הרבה שנים לעומת האחרות שהתפוררו מהר. 1.האם שן חסרת קיר-סתימה בכתר היא פחות אטומה והשורש יכול להינזק?(רואים עכשיו קיר מוזהב..) 2.יש מומחיות מיוחדת או חומר מיוחד שיגרום להצלחת הקיר-סתימה שיותקן שם? תודה

לדודו שלום, תיקון אסתטי של כתר זהב ("ויניר") הינו בעל סיכויי השרדות נמוכים אלא אם כן מבוצע קידוח עמוק לצורך אחזקת הציפוי. באם השוליים תקינים, אין בד"כ נזק לשן התומכת באי ציפוי בסיס הזהב. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים