laminates

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

30/03/2012 | 20:20 | מאת: סימון

לד?ר אביטל מתן שלום יש לי שברים יותר נכון חריצים בשיניים הקדמיות הגדולות. רופא השיניים שלי עשה סתימות קטנות שלא מחזיקות הרבה זמן. קראתי על ציפויים מחרסינה laminets שפותרות בעיה של אסתטיקה. נכון? מה דעתך? במה זה כרוך? מה העלויות? תודה סימון

לסימון שלום, אכן, השלמות של חריצים זעירים אינן שורדות לאורך זמן אך יחד עם זאת, האלטרנטיבה אינה שמרנית ומחייבת הסרת חומר שן תקין על מנת לבצע ציפויים מחרסינה או כתרים. יש לזכור כי גם ציפויים אלו, למינייט, יתכן וידרשו לתחזוקה עקב שבר. עלותם יקרה יחסית לשחזורים שמרניים. במקרים אלו אני ממליץ כי ישקלו שחזורים שמרניים תוך תאום סגר על מנת לנסות ולהשרידם. באם מדובר בחסר משמעותי של חומר שן-אז לשקול אלטרנטיבה רדיקאלית יותר. בהצלחה, ד?ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים