בליטה בחניכיים בצד למעלה
דיון מתוך פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום דר בת 54 לפני חודש בערך שמתי לב שבצד שמאל למעלה בחניכיים יש כמו בליטה כמי עצם בולטת כמו נקודה כזאת.תמיד היה לי ככה משתי הכיוונחי אבל פתאוםהרגשתי שהיא גדולה יותר כאילו גדלה .מה זה יכול להיות ??רופא אחד נתן שם שזה משהו כמו עצם שצמחה ולא משמעותי אבל לא היה וודאי השני שלח לצילומים תור בעוד חודש אליו ואני מאד דואגת מה זה יכול להיות לפי דעתך ? יש מצב כזה שעצם גדלה וזה חסר משמעות או שזה מעיד בטוח על בעיה???
שלום רב, בליטת עצם בחלל הפה (״אקזוסטוזיס״)הינה תופעה ידועה. בד״כ מדובר בגדילה שפירה של רקמה גרמית (עצם) הנדרשת למעקב בלבד. יחד עם זאת, גם מתוך זהירות, צודק הרופא ששלח לבצע צילום לצורך העמקת הבדיקה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן
דר הבליטה בחניכיים למעלה .אמרת שטוב שנתן צילומים .למה? יש חשד למשהו מסוכן? או שיש מצב שיהיה מסוכן כי כתבת מעקב גם אם זה שפיר ?שפיר אתה מתכוון שבכל מקרה זה גידול??