חידוש טיפול שורש חוזר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

26/02/2024 | 20:54 | מאת: ענת

עשיתי לפני 4 חודשים כתר וטיפול שורש אחרי חודשיים התחילו לי כאבים חזקים הוחלט על חידוש טיפול שורש לאחר החידוש היתה הקלה אך אחרי שבוע וחצי נהייתה דלקת וחזרו הכאבים החזקים מומחה לטיפול שורש אמר שלדעתו צריך לעקור את השן מאחר ושמו תרופה בשן וניקו את התעלות והכאב היה אמור לעבור, לא בוצע איטום של התעלות. בוצע סיטי ולא אותר סדק, המומחה אמר כי הקירות דקים האם כדאי ללכת לחוות דעת נוספת האם חידוש טיפול שורש בפעם השלישית יכול לעזור או שפשוט ללכת לעקירה? יש לציין שאני סובלת מכאבים כבר חודש וחצי

לענת שלום רב, כן. כדאי לקבל חוו״ד נוספת ממומחה לטיפולי שורש (ולפי המלצתו) לבצע צילום CBCT לזיהוי סדק. לשאלתך, מנסיוני, חידושים חוזרים מביאים לפרוגנוזה בינונית ומטה כך שיתכן וההמלצה שקיבלת תתברר בסופו של יום, כנכונה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

07/03/2024 | 07:28 | מאת: ענת

הלכתי לעוד מומחה לטיפולי שורש ואמר מאחר והרופאה שעשתה את החידוש לא אטמה את התעלות אפשר לעשות חידוש טיפול שורש נוסף אני ממש מבולבלת האם ללכת לעקירה או חט״ש בנוסף עליי לעשות עקירה נוספת בצד השני של הפה ואני דוחה אותה מאחר ולא יכולה ללעוס בשן שעשיתי טיפול שורש איך לקבל החלטה נכונה אודה לעזרתך

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים