שיקום לאחר השתלה בלסת תחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

28/12/2023 | 20:26 | מאת: איתן

שלום עשיתי היום שתל במקום שן קדם טוחנת בלסת התחתונה. לא הושתלה עצם והשתל כבר חשוף. במקור במרפאת שאני אמור לעשות את השיקום אמרו לי שאת השיקום מבצעים שלושה חודשים אחרי ההשתלה, אבל המזכירה במרפאה של הכירורג אמרה שחודשיים המתנה יספיקו. מה נכון לעשות?

לאיתן שלום רב, זמן ההמתנה המומלץ, מהתקנת שתל ועד שיקומו, הוא 3 חודשים. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

29/12/2023 | 12:16 | מאת: איתן

תודה דוקטור בנוסף הרופא השאיר את השתל חשוף כבר במעמד ההשתלה ואמר לי שיש שם איזה בורג קטנטן ממתכת שאני צריך להקפיד לצחצח ולנקות אבל הזעיר אותי שאם אשחק עם הלשון הוא יכול לעוף החוצה. האם זה בעצם מה שמכונה כיפת ריפוי? עד כמה הוא עף בקלות? אם הוא עף מה ההשלכות והאם צריך חדר מיון? תודה

לאיתן שלום רב, מה שתארת זו כיפת הריפוי. אם היא ניתקת ממקומה, אין בכך סיכון (ככל שלא נבלעת או נשאפת) ויש להחזירה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים