סתימת קומפוזיט יוצרת אלרגיות בחנייכים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

12/12/2023 | 19:18 | מאת: נועם

היי לפני מעל שנה הרופא שיניים עשה לי סתימות בצוואר השן ומאז השניים החלו לגרד ולהיות מגורות לטמפרטורה רק בנקודות בשן בהם הרופא עבד עליהם. יש מצב שחומר המילוי מגרה את ריקמת החנייכים?

לנועם שלום רב, יתכן ששיניים שבוצעו בהן שחזורים ״לבנים״ ובמיוחד בצואר השן, יהיו רגישות לקור. לגבי רקמת החניכיים: אם השחזור אינטרטיבי ומלוטש אינו אמור לגרות את רקמת החניכיים. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

13/12/2023 | 06:28 | מאת: נועם

תודה על המענה ד"ר, לפי תחושה כללי בפה ומגע עם הלשון אני מרגיש כי הסתימות הלבנות הן יותר מידי עבות ומחוספסת. כלומר הרופא שיניים לא החליק את הסתימות במידת הצורך ובגלל זה אני חווה גירוי לתחושת לחץ וקור. אין אלטרנטיבה טובה יותר לחומר מילוי שיתן תחושה טבעית יותר לשן ולרקמת החנייכים?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים