תותבת חלקית לטווח קצר או ארוך

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

10/09/2023 | 18:27 | מאת: דני

האם ניתן להשתמש בתותבת חלקית לטווח קצר עד השתלה (שנתיים שלוש) כהגנה בפני ירידה ותזוזת שיניים ללא הסיכונים המתוארים מטה ? 1. פגיעה בשיניים הסמוכות ע"י שחיקה בזמן האכילה ויצירת עששת על דופן השן הפנימי (פגיעה בעוד 4 שיניים בטווח הארוך) 2. נסיגת חניכיים קשה כתוצאה מעליה וירידת הווים 3. מחלות חניכיים עקב אי הגעת רוק לאזור המכוסה ע"י התותב. 4. ספיגת עצם מוגברת האם ניתן להשתמש בתותבת חלקית לטווח ארוך ללא בעיות אלו ?

10/09/2023 | 18:46 | מאת: דני

מדובר בתותבת חלקית לשיניים 36 ו 46

לדני שלום רב, ככלל, תותבת חלקית להוצאה אמורה לסייע בשמירה על רצף המשנן ועל המרווח העתידי להשתלה. ככל שהתותבת מדוייקת, אינה לוחצת על החניכיים ויש שמירה קפדנית על היגיינה אוראלית, ניתן לתחזק את המצב במצב בריא ועד ההשתלה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

11/09/2023 | 13:24 | מאת: דני

תודה דוקטור, א. באיזה פרק זמן מדובר ?האם זה נכון לשנתיים שלוש ? ב. במידה ולא מבצעים השתלה - האם ניתן לתחזק זאת במצב בריא לחלוטין ללא פגיעה בשיניים סמוכות וללא בעיות חניכיים?

לדני שלום רב, תותבת חלקית ניתנת בד"כ עד לשנה וחצי. במקרים נדירים יחסית, לתקופות של 3-4 שנים. ככל שכך, יש לוודא כי התותבת מאוזנת, הווים אינם גורמים נזק לשן המחזיקה ולחניכיים ולכן, במקרים אלו יש להקפיד להגיע לבדיקה אחת לחצי שנה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים