ירידת שיניים לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

10/09/2023 | 17:51 | מאת: דני

שלום רב, ביצעתי עקירה לפני כ-5 חודשים של שיניים מספר 36 ו 46 (השיניים עם הכתרים) בצילום המצורף. מאחר ואני מעוניין להימנע מפרוצדורות כירורגיות וסיבוכים בתקופה הקרובה וגם בעתיד (השתלה), אשמח לדעת האם אוכל לא לעשות כלום (להשאיר המצב כפי שהוא לשנתיים שלוש ואולי גם לטווח הארוך). להבנתי הסיכון היחיד במצב זה הוא ירידה ותזוזת שיניים אופקית- נדרש יהיה "לגלח" את השיניים שירדו כדי לבצע השתלה בהמשך. אשמח לדעת האם במקרה שלי עלולה להתרחש ירידת שיניים - על אף התמיכה החלקית שיש להן מן השיניים בלסת התחתונה ? מצ"ב צילום פנורמי https://drive.google.com/file/d/11UtUe1c2mScOyTfgjnhVr3M5yoWQLojv/view?usp=sharing

לדני שלום רב, כדי לייצב את הסגר, להוסיף תמיכה אחורית, לשפר פונקציית לעיסה ולמנוע בקיעת יתר-ההמלצה היא לבצע שתלים ושיקום. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

11/09/2023 | 13:20 | מאת: דני

תודה דוקטור, בכל זאת, מעוניין לדעת האם במקרה שלי תתכן בקיעת יתר ? האם ניתן להעריך זאת מן הצילום המצורף בלינק מעלה?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים