טיפולי שורש ועקירות שיני בינה והפרעות קצב לב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

06/09/2023 | 02:08 | מאת: אדווה

שלום לך דר 🙏 עשיתי אקו לב במאמץ ויצא לי תקין למעט כמה דלפים מזעריים 65% lef יצאו לי 6 פעימות מוקדמות בזמן מאמץ pvc , ברקע RBBB כבר שנה שמופיע בצורה מבודדת בלי קשר לכלום. אני נמנעת מלגשת לרופאי שיניים כבר 3 שנים והצטבר אצלי שני חורים ענקיים בשיניים ואני צריכה ארבע עקירות שיני בינה, מה עושים במצב שאסור לאנשים כמוני עם הפרעות קצב לטפל בשיניים? האם יש אופציות נוספות על מנת שהשיניים לא ינשרו כולם ? זה לא מסוכן שרובד חיידקים יגיע לדם וללב ? מה הסיבה שאסור לאנשים עם הפרעות קצב לב לא לבצע טיפולי שיניים? אשמח מאוד מאוד לדעתך 🙏 תודה תודה

לאדווה שלום רב, ככלל, טיפולי שיניים לחולים סיסטמיים (חולים במחלות כלליות שאינן קשורות לשיניים) אמורים להעשות תוך יידוע ואישור רופא משפחה או רופא מקצועי, כתלות באבחנות. ככל שאין אישור לטיפול במרפאה פרטית, יש מסגרות לטיפולי שיניים תחת השגחה רפואית בבתי החולים. לגבי סיכונים לזיהום ומעורבות לבבית, יש מקרים בהם יש ליטול אנטיביוטיקה מניעתית לפני הטיפול וזאת, שוב, בהנחיית הרופא המטפל. בהצלחה ובריאות שלמה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים