האם סד לילה יכול לעשות חור?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

01/09/2023 | 19:29 | מאת: עומרי

היי יש לי סד לילה חדש עקב שחיקה בלסת עליונה. בשן 21 יש לי סתימה לבנה ובימים האחרונים אני מרגיש שיש קצה חד כאילו של הקיר של השן ושכאילו הסתימה לא ממלאת את הכל כאילו היא "התכווצה" ויש לשן גבול אחד שגבוה מגובה הסתימה. לא הבחנתי אבל בחלק של השן שנשבר האם זה יכול להיות כתוצאה מהלחץ של הסד? האם יש אפשרות לטיפול כלשהו או שאצטרך לאבד את השן? אין לי כאבים אבל כשאני נוגע שם עם היד לבדוק אני מרגיש את השקע ומרגיש גם שאם "אדחוף קצת את הקיר" אז הוא ישבר. יש לי תור לרופא שיניים ביום חמישי. אני בלחץ כי לא מזמן איבדתי שן בלסת תחתונה בגלל סדק ואני מפחד חלילה לאבד עוד אחת. האם זה נשמע לך תיאור של סדק עמוק בשן?

לעומרי שלום רב, מטרת הפורום היא לספק מענים בנושאים מקצועיים ובאופן עקרוני, לא ניתן לתת אבחנות מקצועיות ספציפיות המחייבות בדיקה קלינית וצילומים. רופא השיניים שלך יבדוק, יאבחן ויתווה תכנית טיפול. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים