מפחד שיש לי סדק בשן 11

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

27/08/2023 | 17:59 | מאת: רועי

שלום דוקטור לפני שבוע הייתי בבדיקה אצל הרופאה שלי לפני התאמת סד ללסת עליונה כי הרגשתי כאבים באיזור שיניים 11 ו 21. היא בדקה ואמרה שיש שם סתימות תקינות ועשתה צילום במרפאה ואמרה שגם השורשים תקינים ושיתכן שמקרין לי כאב כי יש קצת דלקת בחניכיים. שמח ומאושר הלכתי לעשות את הסד והכאב גם חלף היום שוב אני מרגיש רגישות/כאב בשן 11 כאשר אני לוחץ עליה או נוקש עליה אבל רק בחלקה החיצוני שפונה כלפי חוץ הפה. בחלק הפנימי או התחתון לא מרגיש כלום. אני גם לא רואה בעין שום חור בשן. קראתי באינטרנט שכאב בלחץ על השן זה סימן לסדק. האם יש סיכוי לדעתך שאין לי סדק או שעלי להתחיל להספיד את השן שלי? האם יש סיבה נוספת שיכולה להיות? האם דלקת בחניכיים יכולה לגרום לכאב במגע בשן אחת בלבד? תודה

לרועי שלום רב, נכון הוא שלא ניתן לאבחן סדק ללא בדיקה קלינית אך מתאורך נראה כי הכאב בשן נובע כנראה מלחץ של הסד. נא פנה לרופאה שביצעה את הסד לצורך איזונו ולבדיקת השן וככל שהכאב לא יחלוף, יש לבצע בדיקה מעמיקה לצורך אבחון מקור הכאב. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים