המשך השאלה על שיניים 44 45

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

25/08/2023 | 19:53 | מאת: אופיר

שלום דוקטור בהמשך למה שכתבתי לך , עשו לי מבנה בשן 44 ואמרו שניתן יהיה להסתדר שם ולהכניס כתר. הכירורג אבל שאמור לעקור לי את שן 45 אמר שלאחר העקירה הוא ממליץ לא לבצע שיקום קבוע בשן 44 למשך לפחות חודשיים עד שהחניכיים יחלימו כעת אני מתלבט מה לעשות קודם, את הכתר הקבוע על שן 44 או את העקירה של שן 45. הרופא שביצע לי את טיפול השורש בשן 44 אמר שעדיף קודם לעקור את שן 45 כי זה יביא קצת לנסיגת חניכיים ויקל על התאמת כתר לשן 44. מומחה לשיקום שהתייעצתי איתו באופן פרטי אמר שהוא בכלל ממליץ להמתין עם כתר קבוע לשן 44 אפילו מספר חודשים עד שיהיה לי כבר שתל מוכן לשיקום בשן 45 כי לטענתו בשתי שיניים סמוכות ביצוע השיקום הקבוע ביחד עוזר לדייק יותר ולהגיע לתוצאה סופית טובה יותר. מצד שנעףי אבל אני מפחד שאם אשאר ככה עם המבנה בשן 44 ללא שיקום קבוע אני מסתכן בזה שהיא גם תשבר. שאלותי אליך: 1) עד כמה זה קריטי קודם לעקור את שן 45 ולחכות שתהיה "נסיגת חניכיים" לפני כתר קבוע בשן 44? עד כמה זה באמת ישפיע על התוצאה הסופית של הטיפול? 2) במידה וכן כמה זמו תאורטית אחרי עקירה של שן 45 אפשר לעשות כתר קבוע בשן 44 ולהגיע לתוצאה טובה? 3) עד כמה באמת המתנה עד ש45 תהיה עם שתל ומבנה מוכנה לכתר קבוע ולעשות את 44 ביחד איתה נותנת יתרון לתוצאה הסופית של הטיפול והאם בכלל יש אפשרות כזאת במסגרת קופת חולים מאוחדת? (לעשות בינתיים רק כתר זמני בשן 44 בלי מיד להזמין את הכתר הקבוע)? תודה

לאופיר שלום רב, סדר טיפול נכון הוא סיום כל ההכנות עד כתרים זמניים, כולל טיפולי שורש וטיפולים כירורגיים (כולל שתלים) ורק לאחר זמן ריפוי מקובל, לפי הפרוצדורה שבוצעה (אז החניכיים נמצאות במצב ריפוי סופי), מבוצע השיקום הקבוע. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

26/08/2023 | 19:09 | מאת: אופיר

שלום דוקטור האם חייבים לעשות כתר זמני בשן 44 לפני העקירה של 45 או שניתן לבצע את הכתר הזמני גם אחרי ובסמוך למועד העקירה? האם מקובל לבקש בקופת החולים לבצע קודם רק כתר זמני עדבשן 44 עד סיום הטיפול בשן 45 והאם זה צריך להיות כתר זמני ממעבדה או מספיק כזה שמכין הרופא?

שלום רב, נא קרא את תשובתי הקודמת שבה מתואר סדר טיפול. זה יתן מענה לשאלותיך. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

26/08/2023 | 21:33 | מאת: אופיר

שלום דוקטור קראתי את תשובתך בה כתבת לבצע את "כל ההכנות עד לכתרים זמניים" ורק לאחר סיום כל הטיפולים את השיקום הקבוע (שאני מניח שהכוונה היא לכתרים הקבועים) לא הבנתי על פי תשובתך השניה האם כל ההכנות "עד לכתרים הזמניים" כולל את הכתריים הזמניים. אם לא אז האם ניתן להישאר תקופה של מספר חודשים רק עם מבנה? ואם כן אז שאלתי האם הכתר הזמני לשן 44 יכול למשל להתבצע שבוע חאחר עקירת 45 או שמא לאחר עקירת שן לא ניתן לבצע שום טיפול בשיניים באיזור תודה מראש על ההבהרה וסליחה על ההצקה. תודה אופיר

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים