חולה CTCL ושיקום הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

22/08/2023 | 03:31 | מאת: דוידי

ד"ר שלום אני סובל ממחלת CTCL לימפומה של העור מסוג-T מפושט 100% ללא חלק בריא 1.האם רופא לשיקום הפה הדרוש להציג בדיקות מסויימות לפני טיפול? 2.עד כמה ידוע לך שיש השפעה של המחלה על הליך שיקום הפה ? 3.האם בחולים CTCL יש תגובה שונה אחרת בעצם או בקליטת שתלים ? תודה לך

לדוידי שלום רב, Cutaneous T-Cell Lymphoma או בקיצור CTCL הינה מחלה אונקולוגית ולכן ההתייחסות אליה, בהקשר של רפואת שיניים הינה כלכל מחלה מסוג זה ולכן, טרום טיפול שיניים יש לבקש את התייחסות הרופא המטפל (אונקןלוג/רופא משפחה) בהקשר הדנטלי, כגון התוויות והתוויות נגד לטיפול, התייחסות רלוונטית לתרופות הנלקחות, צורך בכיסוי אנטיביוטי מוקדם וכו׳. על סמך המידע מתקבלת החלטה לגבי דרך הטיפול והצורך בהפניות, לפי המצב הרפואי הכללי והדנטלי. אני מציע כי בנוסף, תעלה את השאלה גם בפורום רפואת הפה על מנת לקבל מידע מעמיק יותר. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

22/08/2023 | 15:36 | מאת: דוידי

בברכה

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים