המשך שאלה על טיפולי שורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

12/08/2023 | 19:55 | מאת: אופיר

שלום ד"ר, ראשית תודה על תגובתך. 1) האם תוכל להתייחס באופן כללי מה הכוונה ש"טיפול שורש לא עד הסוף", איך זה יכול לקרות והאם זה הגורם לסדק בשן? 2) בשן 36 המדוברת חיכיתי מעל חודש למבנה. גם כעת בשן 44 שבה כן עשה לי המומחה טיפול התור שלי למבנה הוא רק בעוד חודש, ובמידה וזה גורם סיכון להרס טיפול השורש אני לא רוצה שזה יקרה לי שוב. 3) באם באפשרותך לצפות בצילומים? אינני מצליח להשיג תור בזמן סביר למומחה לשיקום הפה (ולרובם (או מעטם כי כמעט אין כאלה) לא ניתן לזמן דרך האפליקציה אלא רק בטלפון למרפאות והמענה הטלפוני במרפאות כמעט לא קיים כך שכל פעם שאני צריך משהו לבדוק הקדמה או התפנות של תור עלי לסור פיסית למרפאות). אם הבינותי נכון, אתה רופא השיניים הראשי של הקופה. תודה

לאופיר שלום רב, 1. טיפול שורש אמור לסלק רקמה דלקתית מתעלת השורש ולאטום את השורש עד כמעט קצהו. הכוונה, כנראה, שהאיטום הסתיים קצר מהנק שאליה היה אמור להגיע. 2. לאחר ביצוע טיפול שורש יש לבצע שחזור של השן בסתימה או בכתר,בהתאם למצבה. 3. פורום זה אינו תחליף לבדיקת רופא ואינו מתיימר לספק חוות דעת רפואיות נקודתיות. ככל שהינך נדרש לכך, פנה לקבלת דעה שניה לרופא נוסף. הפורום גם אינו שייך לקופת חולים זו או אחרת ואינו עוסק בפתרון בעיית זמינות או תאום תורים. בכל מרפאת שיניים של אחת משלושת הקופות יש מנהל מרפאה ואם הינך נדרש לפתרון פרטני, פנה אליו. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים