טיפול לאוסטאופורוזיס ושתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

23/07/2023 | 15:06 | מאת: מירי

שלום. אמא שלי (בת 68) נוטלת מקסיבון לטיפול בדילול העצם בערך 8 חודשים. היא צריכה לעשות שתלים והרופא אמר לה שעליה להפסיק את הטיפול. נרצה לדעת כמה זמן לפני ההשתלה/טיפול השיניים עליה להפסיק את הטיפול ומתי תוכל לחזור לקחת, והאם יש השפעות של התרופה על הצלחת הטיפול? תודה רבה

למירי שלום רב, מקסיבון הינה תרופה ממשפחת הביפוספונטים (קו ראשון לטיפול באוסטאופורוזיס) שככלל, המחייבת הפסקה של 3-6 חודשים לפני טיפול כירורגי בלסתות. יחד עם זאת, ההחלטה לגבי זמן ההפסקה מראש הוא של האנדוקרינולוג המטפל ולא של רופא השיניים. שאמך תפנה אליו לקבלת הנחיות. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים