גשר ליישור שיניים ושתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

08/12/2022 | 17:38 | מאת: נועה

שלום. כבר כמה שנים שיש לי גשר כי הייתה לי שן כלואה ,לאחר שסיימתי עם השן הכלואה והאורתודנט רוצה להוריד את הגשר ,הוא שלח אותי למומחה לשיקום הפה כי גם יש לי חוסר מולד ב2 שיניים. ממה שהבנתי מהרופא, אי אפשר להוריד את הגשר עד שיסתיים כל ההליך עם השתל. 1 . האם באמת צריך להשאיר את הגשר עד שיסתיים כל הטיפול עם השתל?כמה זמן זה בערך לוקח?למה אי אפשר להוריד את הגשר ואז לעשות שתל? 2 בוא נאמר שכרגע אני לא רוצה לעשות שתל , האם אפשר להוריד את הגשר ולעשות עוד כמה שנים?( מבחינת מקום- לשתל יש מקום) אני באמת אשמח לעזרתך ..כבר הרבה זמן שאני מתרוצצת מרופא לרופא ,אני לא כל כך מבינה את השפה שלהם והם לא נותנים לי זמן לשאול..אני מרגישה שזה הלחץ של הקופה שאני אעשה אצלהם שתל ..ואני ממש בלחץ להוריד את הגשר ..תודה מראש

לנועה שלום רב, 1. ככל שהקיבוע העתידי לא אמור לערב את השן שתותקן על השתל, באם ינתן מכשיר השומר על התוצאה (קיבוע מודבק","פלטת רטנציה", "פליפר" וכו') ומקבע את המצב ניתן לבצע של לאחר הסרת המכשור האורתודונטי וקיבוע. כדי לייתר את אלו הציע הרופא להשאיר את המכשור עד סיום טיפול ההשתלה. זה גם מקובל. 2. באם את מעוניינת להסיר את המכשור האורתודונטי יש לבצע "רטנציה"-קיבוע של המצב כי לשיניים יש נטייה לזוז מקומם וכך לסגת מהתוצאה האורתודונטית שהושגה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים