שאלה שקשורה לגבי שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

29/07/2022 | 09:57 | מאת: מבקשת להבין

שלום ד נ,, שאלתי בקשה,תותבות על ואקום מחזיקות בעזרת הרוק שגורם לוואקום, שאלתי חוץ מהרוק מה עוד יחזיק את התותבת ויחזק אותה ??

שלום רב, במקרה של לסת מחוסרת שיניים, התותבות מוחזקות ע״י כוחות שונים כמו ״אדהזיה״, ״קוהזיה״, ״מתח פנים״ וכו׳ שכולם מכונים באמירה הכללית-״ואקום״.תותבות תוחזקנה מצויין באם תהיה התאמה טכנית טובה ונכונה לפי כללי בניית התותבת, באם יהיה מספיק רוק ואם יתקיים איזון סגרי בין הלסתות. באם כל שצריך נעשה ועדיין, יש צורך באחיזה נוספת, ניתן להשתמש בדבקים יעודיים המצמידים את בסיס התותבת לרקמה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים