שבירת שני כתרי זרקוניה במדידות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

26/07/2022 | 21:41 | מאת: אינה

שלום, מתלבטת לגבי המשך טיפול אצל רופאת שיניים. בחרתי בזירקוניה לכתר בשן טוחנת עליונה. הכתרים ״גבוהים״ ובמדידות שברתי כבר שני כתרים. הרופאה הציעה להחליף לכתר מתכתי. אין לי בעיה עם זה. אבל בנוסף היא מגלגלת את האחריות אליי, טוענת שהשיניים שלי קטנות מדי, שהכתר התחתון בולט מדי, מציעה לשטח את הכתר התחתון! האם התנהלות כזאת נחשבת למקצועית? האם רופאה אמורה לגעת בכתרים ישנים שהסתדרתי איתם טוב במשך שנים ארוכות? האם יש דבר כזה ״שיניים קטנות״ שקשה להתאים להם כתרים?

שלום רב, כתרים הנעשים ביד מיומנת, לאחר הכנות נכונות, מחרסינה מאוחה לכיפת זירקוניה או לבסיס מתכת, אמורים להתאים, להיות מוחזקים במקומם ולא להשבר, במיוחד לא במדידה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים