אנטיביוטיקה כטיפול ?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

03/06/2022 | 22:53 | מאת: שואל

אם קיימים כאבים בשן 37 -דלקת מתחת לשן (אין חור בשן וללא צילום לא רואים את הדלקת והכל נראה חיצונית תקין לכאורה בשן) האם טיפול באנטיביטיקה למשך 7 עד 10 ימים יכול להיות הפתרון או שהוא נועד אך ורק "להקטנה זמנית בלבד בגובה האש" ויהיה הכרחי לבצע המשך טיפול בשן?

שלום רב, בד״כ, ובמיוחד כאשר מדובר בדלקות ממקור דנטלי-שיניים, אנטיביוטיקה אינה הפתרון אלא, כפי שציינת נכון, מטרתה לספק פתרון ביניים לעניין הסימפטומים, עד טיפול יסודי. יש לבצע אבחנה למקור הכאב. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים