שיקום הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

18/05/2022 | 11:55 | מאת: אני

שלום רב, תיאור המצב: כ- 10 שיניים שלי נמצאות במנשך פתוח, ובעיקר המנשך בין שיניים חותכות. הלסת התחתונה שלי קטנה ביחס לגדולה והשיניים ישרות, מסודרות, ללא רווחים, לא צפופות ולא עקומות. לפני 8-9 חודשים רופא שיניים שייף לי שן חותכת צדדית שמאלית בלסת תחתונה כי הייתה מעט חדה והפריעה ללשוני. השיוף פגע בדיבור במידה מסוימת, דיבורי השתנה לרעה ונוצר מאמץ קולי. בנוסף הרגשתי שלשוני יוצא החוצה, קושי בשינה על צד מסוים, ליחה ורוק מיותרים, יובש בשפתיים ונפיחות וכדומה. הרופא עשה לי טיפולים נוספים בשיניים חותכות שלי בעקבות הקשיים שהיו (למשל ניקוי אבן חניכי שבעקבותיו אני מרגיש מאחורי שן חותכת צדדית עגול וקצת מפריעה, הרופא השני טען שזה מבנה שיני מילדות) , אך עדיין הרגשתי את התפועות שתיארתי. לפני כחודש וחצי במשך כחודש טופלתי ע"י רופא שיניים אחר והוא תיקן, סידר את כל השיניים החותכות שלי ועשה לי עבודה טובה בכל הקשור בבעיות בלסת התחתונה (למשל: שיוף ע"י גלגל גומי). למרות הכל, אני מרגיש תופעות לוואי אך במידה פחותה מהרופא הראשון. התופעות: קושי מסוים בדיבור (במידה מועטת יותר), קושי שינה בצד מסוים של הפנים, הרגשה שכאילו הלשון יוצאת החוצה (זה במידה פחותה מהרופא הראשון). כמובן המצב יותר טוב בעקבות עבודתו הטובה של הרופא השני, אך עדיין ישנן תופעות שתיארתי (המידה פחותה יותר). בנוסף, אני עושה תרגילי פזיותרפיה לחיזוק שרירי הלשון והלסת. אני גם שומר על ההגיינה והניקיון של הפה. רציתי לשאול: 1. האם דיבורי יחזור לקדמותו לאחר הטיפולים הטובים של הרופא השני? אם כן, כמה זמן אתה מעריך? 2. הינך עוסק בפה ולסת ובעקבות כך רציתי לשאול - האם בעייתי תצרך טיפול ובדיקה של כירורגיית פה ולסת או לא? אשמח לקבל ממך תשובות לשאלותיי . תודה רבה.

שלום רב, 1. לא ניתן להעריך את מצבך ולתת תחזית פרוגנוטית ללא בדיקה קלינית. 2. למען הדיוק, אינני עוסק בכירורגית פה ולסת אלא בשיקום הפה. אני מציע כי תבדק ע״י מומחה בשיקום הפה על מנת לאבחן את מצבך ולקבל מענה לשאלותיך. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים