ציפוי שיניים והלבנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

26/04/2022 | 18:52 | מאת: מוטי

שלום, יש לי שתי שיניים קדמיות קצת סדוקות, והמליצו לי לעשות להן ציפו (שיניים 11, 21) פניתי לרופא שלי לגבי ציפוי זרקוניה, והוא אמר לי שלא כדאי לי כי זה עלול להישבר, והמליץ לי על ציפוי מחומר מרוכב. מצד שני, אני קורא שאומרים שציפוי החרסינה יותר חזק. איזה ציפוי לדעתך עדיף? בנוסף, האם כדאי לעשות הלבנת שיניים לפני הציפוי, ועל איזו שיטה היית ממליץ? תודה מראש

למוטי שלום רב, ציפויי חרסינה (״חזיתיות״) אכן עמידות לשחיקה יחסית לציפויים העשויים מחומר מרוכב. הכנה נכונה ומקצועית מספקת פתרון אסתטי. לגבי הלבנה, קיימות שיטות שונות, ביתיות ובמרפאה כאשר, השיטה הנבחרת היא בהתאם למצב הקליני של השיניים וזמן הביצוע עד השגת תוצאה. באם רופא השיניים שלך אמון על השיטות השונות, הוא זה שאמור להמליץ על הנבחרת. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים