מרווח מינימלי של שתל משורש שן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

20/11/2021 | 19:43 | מאת: אביב

לאחר שנה בה עקרתי את כל הטוחנות העליונות בצד אחד ,הגעתי לרופא שהשתיל 2 שתלים מהן יעשה גשר של 3 כתרים. שמתי לב בצילום הרנטגן שהשתל הצמוד לניב ממש קרוב לשורש השן (24 לדעתי). האם יש הגדרת מינימום שהיא המחייבת של הרופא? האם עליו לדרוש בדיקות רנטנגן ו CT עדכניות בדיוק טרם הטיפול? תודה !

לאביב שלום רב, כן, אמור להיות מרווח בין השתל לבין שורש (או שתל) סמוך. יחד עם זאת, צילום לעיתים מטעה וכדי לברר באם יש מרווח (ועצם תומכת) בין השתל לשן, יש לבצע צילום מדוייק ("אורתורדיאלי") ולפיו לבצע אבחון. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים