הצלחה / כשלון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

05/11/2021 | 20:35 | מאת: מיכל

אחרי כמה זמן ניתן לאמר שהשתל נקלט כראוי ואין סיכוי לכשלון ? מרגע ההשתלה, החשיפה והשיקום ?

למיכל שלום רב, מעבר לסטטיסטיקה אקדמית (שפחות רלוונטית לשאלתך) אין זמן מוגדר לקביעת הצלחת קליטת שתל אלא מעקב רציף המעיד על השרדותו: ככלל, שתל שיש נסיגת עצם משמעותית ותוך זמן קצר, או שהינו נייד וכואב-זה כשלון באם השתל יציב לאחר כ-3 חודשים מהתקנתו ואין אבדן תמיכת עצם משמעותית: זו הצלחה. באם לאחר שיקום אין נסיגת חניכיים ועצם מהירה על ציר הזמן זו הצלחה. בברכה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים