פירוט תוכנית טיפול

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

15/10/2021 | 01:08 | מאת: אורן

קיבלתי הצעת מחיר להרמת סינוס, שתלים, כתרים ומבנים. ההצעה לא כללה מחיר עבור CT לאבחון קליטת העצם לאחר הרמת הסינוס. האם זה הגיוני לחייב אקסטרה עבור צילום כזה ???? האם זה לא אמור להיות חלק מהטיפול הכולל ? האם הגיוני שרופא יבצע טיפול וכדי לבדוק את הצלחתו יחייב אותי בעלות הצילום ? במיוחד כאשר זה לא היה חלק מהתוכנית המקורית והוסיף את זה אחר כך ??

לאורן שלום, כלל הפרוצדורות, כולל אלו לצורך אבחנה (כמו צילומים אורתודונטיים לפני טיפול יישור שיניים וגם צילומים סופיים בסיום) מחוייבים בנפרד. באם מדובר על צילום המבוצע באמצעות ציוד במרפאה (כיום לפי הנחיית משרד הבריאות אסור לבצע צילומי סיטי במרפאה, רק במכון חיצוני), ההחלטה באם לחייב כמחוות שרות היא של הרופא המטפל. אצלינו במרפאה, למשל, לא מחייבים עבור צילום פנורמי בסוף טיפולי השתלה. בברכה, ד״ר אביטל מתן

16/10/2021 | 00:38 | מאת: אורן

מדובר בצילום CT שבוצע במרפאה מדוע משרד הבריאות אוסר זאת ? והאם זה אומר שהרופא עבר על החוק ???????

אדייק. ככלל, יש בעיית אישור. יחד עם זאת, יש כאלו שקיבלו בעבר אישורים לביצוע הדמיה מסוג סיטי.

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים