חור בשן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

05/03/2021 | 08:02 | מאת: דנה

האם חור בשן המלווה בכאב קל הוא בהכרח סימן לצורך בטיפול שורש ? או ייתכן שסתימה רגילה תפתור זאת ? האם גם בשיניים קדמיות עושים טיפול שורש ? האם זה יחייב כתר ? אני מתארת שצריך לראות צילום ואז להחליט, אבל אני רוצה להבין רק ברמה העקרונית...

לדנה שלום רב, התשובה היא לא. חלק גדול מנגעי העששת (״חורים״) בשיניים ניתן לפתור באמצעות שחזרים-סתימות. גם בשיניים קדמיות, אם עולה הצורך, מבצעים טיפולי שורש. לא בכל המקרים מבוצע כתר. תלוי בין השאר בכמות החמר השארי שנותר ובכוחות המופעלים על השן. בברכה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים