לחצים/כאבים באיזור.....

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

02/03/2021 | 23:48 | מאת: ס

שלום ב10 החודשים האחרונים יש לי לחצים/כאבים בצד ימין של הראש: מאחורי האוזן הימנית באיזור הגולגולת הימני, ברקה, בעין, בלחי ובמצח, כל זה בצד ימין, בצד שמאל אין כאבים. נוירולוג עשה בדיקה שיצאה תקינה ושלח ל- MRI וסיטי מוח שיצאו תקינים, עוצמת כאב ההתקפים ברמה בינונית ולאורך מספר שעות ביום, הלחצים לא קבועים, הם יכולים להיות במשך יומיים כשבכל יום זה מספר שעות (3-5 שעות) ואז הם חולפים ליום - יומיים ואז שוב לחזור, הם יכולים גם להעלם לשבוע ואז שוב לחזור ויכולים גם להציק לשבוע למספר שעות בכל פעם ואז להעלם למספר ימים ואז שוב לחזור, זה לא קבוע. הם מופיעים בכל שעה ביום. קראתי שבתסמונת של העצב המשולש יש כמו זרמים חשמליים מאד כואבים למספר דקות ולפעמים משב רוח קר, אכילה, או מגע במקום יכול להדליק את איזור הפנים, אצלי זה מספר שעות ולא דקות ואצלי זה כמו לחצים ולא זרמים חשמליים וזה לא התחיל אצלי מטיפול שיניים או כאבי שיניים כמו בתסמונת הנ"ל. ואצלי זה תוקף גם אם אני לא אוכלת וגם לא בגלל משב רוח או מגע, כלומר ישנם ימים שאני אוכלת, או שקר לי ואין לי את ההתקפים האלה וזה רגוע. האם מה שיש לי זה התסמונת הטריגמינלית? יש עוד תסמונות חוץ מהתסמונת הזו שיש לה כאבים כאלה? נוירולוג הציע לי כדורי אלטרולט, אך לא לקחתי עדיין. רופא פה ולסת בדק וקבע שאין לי בעיה של TMJ וגם בצילום פנורמי לא ראו בעיה הצילום היה עם פתיחה ועם סגירת פה. רופא אא"ג לא מצא בעיה, והפנה לפה ולסת שכאמור לא מצאו בעיה. אני בת 46, רזה, בריאה ולא מעשנת. האם לדעתך אני צריכה לעשות צילום פנים? והאם זו בעיה נוירולוגית או פה ולסת?

שלום רב, מפנייתך המפורטת עלה כי בןצעו הבדיקות הנדרשות לאיתור מקור הכאב. הייתי מציע לשלול (בכ״ז) מקור דנטלי ופנייה למרפאת כאב המתמקצעת בנושא. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים