אולי שאלה מוזרה.... אבל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

14/07/2011 | 21:37 | מאת: לימונית

שלום ד"ר, אולי השאלה היא מוזרה, אבל בכל זאת... בזמן האחרון יש לי מן חשק בלתי מוסבר לאכילת לימון ככה איך שהוא! (אני לא בהריון). ובדיוק בימים האחרונים אני גם מתחילה להרגיש רגישות מוגברת של השיניים ואפילו אפשר לראות בבירור נסיגה חדשה של החניכיים ליד שיניים מסוימות. האם יכול להיות שהלימון גורם לאיזשהו נזק לחניכיים/שיניים? אולי החומציות שבו לא טובה - מדובר על אכילת לימון שלם כל יום. תודה על התייחסותך לשאלתי המוזרה :) לימונית

לימונית היקרה, כל שאלה מכובדת. אכן, הלימון מכיל חומצה (חומצה ציטרית) שבמינון ניכר יכולה לפגוע בחומר השן עד המסתו. אני מציע כי תמעיטי ככל הניתן בחשיפה לחומצה זו. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

16/07/2011 | 21:30 | מאת: לימונית לשעבר

לא שיערתי בדעתי בכלל שלימון יכול לגרום לנזק כזה. השיניים ממש ממש רגישות עכשיו וגם הנסיגה שאני רואה בשיניים מסוימות מאוד מדאיגה אותי. קצת רקע... עברתי לפני כמה שנים ניתוחי חניכיים בלסת עליונה בלבד. אבל אני רואה נסיגה ומרגישה רגישות חדשה גם בשיניים בלסת התחתונה, כמו גם בלסת עליונה, שהחלה ממש בימים האחרונים, אחרי שכבר זללתי לימור בכמויות במשך כשבוע לפחות. השאלה, אם אני מפסיקה לגמרי עם ההרגל החדש הזה, האם החניכיים יחזרו למקום והרגישות תיעלם, כלומר האם הכל ישתקם שוב ויחזור חזרה לקדמותו?? ומה עושים אם לא???? תודה רבה!

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים