מומחיות ומימנות הרופא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

11/02/2021 | 07:08 | מאת: דנית

למיטב הבנתי, ע"פ חוק כל רופא רשאי לבצע הרמת סינוס פתוחה , אולם עדיף שיבצע זאת פריודנט או כירוג פה ולסת. האם כחלק מטיפול מקיף, לבחור במומחה לשיקום הפה, מוערך ומנוסה זו דרך טובה ?

לדנית שלום רב, נכון. כמובן שלצורך הרמת סינוס (או כל פעולה כירורגית מקיפה כהשתלת עצם או שתלים) עדיף לבחור במומחה למחלות חניכיים או במומחה בכירורגיה פה ולסת. לצורך השיקום העוקב, הנעשה ומותקן על גבי השתלים, עדיף לבחור במומחה בשיקום הפה שזו התמחותו. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

20/02/2021 | 09:01 | מאת: דנית

האם לא ייתכן מצב בו מומחה לשיקום הפה רכש את הידע בהרמת סינוס בקורסים והשתלמויות למינהן וצבר נסיות עשיר במהלך השנים כך שידע לבצע פרוצדורה זו בבטחה ? לעומת פריודנט ו/ או כירוג פה ולסת שאמנם זה תחום לימודהם אך להם יהו םחות הצלחות ? דבר נוסף, מומחה לשיקום הפה רואה גם את העתיד עליו יצטרך לבנות ולשקם את הפה... מה שיכול לסייע לו בהרמת הסינוס ?

לדנית שלום רב, יתכן. עדיין, כפי ברפואה כללית, יש ברפואת שיניים תחומי מומחיות. בברכה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים