ממברנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

13/01/2021 | 06:46 | מאת: רון

אני אחרי עקירה... שמו לי BIO-OSS כהכנה לשתלים עתידיים לא נאמר לי ששמו לי ממברנה ונאמר לי לשמור טוב על האזור כיוון שהכול פתוח ושלא יצאו גרגרי עצם האם ממברנה הכרחית כאשר שמים עצם.? האם יש דרך אובייקטיבית (לא לשאול את הרופא) לדעת אם יש או הייתה ממברנה ? האם ממברנה נספגת או שיש להוציאה ?

לרון שלום רב, מטרת הממברנה היא לשמור על מילוי העצם ולמנוע מרקמת החניכיים לצמוח לאיזור המטופל. לכן, הנחת ממברנה תעשה כתלות בהיקף האיזור המושתל ובצורתו. באם נראים גרגירים חשופים יתכן שלא הונחה ממברנה. רוב הממברנות נספגות. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

16/01/2021 | 08:01 | מאת: רון

ובמקרה שלא הושגה התוצאה הרצויה... האם המקרה אבוד ? האם נכון / אפשר לעשות שוב השתלת עצם ?

שלום רב, בד"כ לא. במקרים מסוימים, ניתן להסיק, לפי המורפולוגיה ברנטגן. במקרה של כשל בהשתלת עצם, בד"כ ניתן לחזור על הפעולה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים