התפתחות עששת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

23/10/2020 | 13:57 | מאת: שחר

האם יש אנשים שיש להם נטייה לפתח עששת יותר מאחרים ? מדוע ? מה ניתן לעשות כדי להימנע מקטסטרופות ?

לשחר שלום, התשובה היא כן. הסיבות, מעבר לאי שמירה על היגיינה הינן תזונה עתירת סוכרים (״קריוגנית״), איכות וכמות הרוק ומרכיביו ויתכן שגם נטייה גנטית. כדי להמנע מהתדרדרות יש להגיע באופן תדיר לבדיקת רופא שיניים, להקפיד על טיפולי שיננית, להקפיד על היגיינת הפה הכוללת צחצוח נכון, שימוש באביזרים ולהמעיט בתזונה עתירת סוכר ובעיקר בין הארוחות. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים