האם שתלים דנטליים באמת משמרים את עצם הלסת?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

19/12/2019 | 16:47 | מאת: מיכל

שלום רב לפני כחמש שנים עשיתי כחמישה שתלים בלסת העליונה ושלושה בתחתונה. אני מקפידה על ניקיון והיגיינה בכל האמצעים שיש- חוט דנטלי רגיל, ספוגי שמנקה את השתלים, צחצוח במברשת חשמלית רכה, מברשות ומי פה. בשנה וחצי האחרונות שמתי לב שמבנה הפנים שלי השתנה, נפל והזדקן. צידי הפה נפלו ואני נראית מבוגרת משמעותית. אני חושדת שלמרות השתלים יש לי נסיגת עצם. לא מצאתי שום מידע על הנושא ושאלתי היא: האם שתלים באמת שומרים ומשמרים את עצם הלסת? משום מה אף אחד לא מדבר על זה...

למיכל לשלום רב, לפי הספרות שתלים מסייעים לשמירת עצם. יחד עם זאת, נסיגת חניכיים ועצם ליד שתלים אינם משפיעים על מראה הפנים. פני למומחה בשיקום הפה לאבחון. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים