מה אמורה לכלול בדיקת שיניים מקיפה?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

19/11/2019 | 19:31 | מאת: ד. ל.

ד"ר מתן, שלום! אני מעוניינת לשאול האם יש פרוטוקול מסודר המגדיר לרופא שיניים מה אמורה לכלול בדיקת שיניים. אסביר את כוונתי: הגעתי לבדיקה לאחר שהרופאה יודעת שהפעם האחרונה שנבדקתי היתה לפני 3 שנים. הרופאה בדקה קלינית רק את מצב השיניים (ביחד עם צילומי רנטגן), אך לא בדקה מעבר לזה את הפה בכללותו, כלומר לא בדקה את מצב החניכיים, עומק כיסים בחניכים, לא בדקה לשון, רקמות רכות ולא בדקה סגר ומפרק לסת. האם אלו לא בדיקות חובה? האם רק בדיקה של מצב השיניים היא מספקת? האם ניתן לדרוש מרופא השיניים שיבצע בדיקה מקיפה של הפה? מאד אשמח להבין דרכך, אני מתלבטת אם להמשיך את הטיפול אצל הרופאה (נמצאו אצלי נגעים עששתיים רבים המחייבים טיפול), כי לפי הבדיקה אני מסופקת אם מדובר ברופאה יסודית מספיק.

שלום רב, בדיקת שיניים שגרתית אמורה וחייבת לכלול בדיקת חלל הפה כולו, לרבות רקמות רכות, לשון, שרירי הלעיסה ופרקי הלסת. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים