תותבות - כיצד לבחור ואילו חומרים קיימים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

18/03/2019 | 08:35 | מאת: חני

שלום רב, רציתי לשאול בנושא תותבות. יש לי מספר שיניים בלסת העליונה והשאר חסרות כמו כן חסרה לי שן אחת בלסת התחתונה. אני מאוד מפחדת משתלים ומעוניינת בשיניים תותבות. רציתי לשאול האם יש חומרם שונים מהם ניתן לעשות את התותבות? אילו חומרים קיימים ? אני מעוניינת בתותבות דקות ורכות, עם פגיעה מינימלית בשיניים הקיימות בפה. האם קיימות כאלו? היכן? האם ישנם מכונים שמתמחים בתותבות מיוחדות? מהם הקריטריונים לבחירת תותבות? תודה רבה

לחני שלום רב, עקרונית, קיימות תותבות מחומרים קשים (אקריל, מתכת משולבת באקריל) ומחומרים גמישים. אינני בטוח שבמקרה שתארת דווקא תותבות מחומר גמיש הן הפתרון. לא קיימים מכונים יעודיים לביצוע כאלו או אחרות. כל רופא מיומן בשיקום הפה ובמיוחד מומחה לתחום יכול לבצע את התותבות תוך הסתייעות במעבדה איכותית. אני מציע כי תבדקי ע״י מומחה בשיקום הפה על מנת לקבל אבחון והתוויה לתכנית טיפול מייטבית, לרבות התאמת סוג התותבת למבנה האנטומי ולשיניים הקיימות. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים